72hrs The Hague Filmcontest is een initiatief van Gemeente Den Haag en Evenblij Film. 

 

 

 

De ambitie van dit project is groot! Den Haag als Hollywood aan de Nederlandse westkust. De gemeente trekt €100.000,- per jaar uit, om films in Den Haag te laten opnemen! Al met al is Den Haag klaar voor film in alle opzichten. Stephan Evenblij vond dat er actief wat moest gebeuren op film gebied en ontwikkelde daarom samen met de gemeente deze filmcontest. In 2017 hebben zich 25 deelnemende teams aangemeld, die in 72 uur een (drama, speelfilm) korte film van max. 4 min moeten bedenken, filmen en afmonteren. Na deze 72uur moet deze film zo snel mogelijk worden ingeleverd. Dan worden op 3 juli de tien beste films vertoont, op een groots evenement in Pathé Buitenhof. De winnaar gaat met €1000,- en een hele hoop aandacht naar huis. Maar ondertussen is Den Haag 25 promotiefilmpjes van 4 minuten in de stad opgenomen rijker! Een win win situatie, waar makers, publiek en de stad Den Haag van profiteren!

27, 28, 29 juni 2017 

Maak jij in 72 uur een bijzondere, korte speelfilm met Den Haag als decor? 

Doe dan mee met de 72hrs The Hague film contest!

Je stelt zelf jouw team van crew en cast samen en jullie krijgen 72 uur de tijd om een script te schrijven, te filmen en te monteren. De inzending wordt bekeken door een jury uit het vak, met o.a. Martin Koolhoven, regisseur van films als Brimstone en Oorlogswinter en Stephan Evenblij, Haagse filmmaker en acteur.

Wie zoeken wij?

Ben jij een filmtalent, maar nog niet ontdekt?

Woon, werk of studeer je in Den Haag (of omgeving)?

Ben je 18 jaar of ouder?

En, ben je beschikbaar gedurende de 72 uur die start op 27 juni 2017?

Op maandag 3 juli 2017 wordt tijdens een feestelijke premièreavond in Pathé Buitenhof de winnaar bekend gemaakt.

Prijs

De winnaar ontvangt de Haagse Oscâh en krijgt een financiële bijdrage ter waarde van € 1.000,- om zijn talent verder te ontwikkelen. De beste ingezonden films worden de komende zomer meerdere malen uitgezonden op Den Haag TV en breed verspreid via social media.

Hoe meld je je aan?

check de gedetailleerde informatie over deelname en inschrijving.

Er is plek voor 30 deelnemende teams. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wees er dus snel bij en meld je - in ieder geval voor 21 juni - aan via onderstaand formulier. Je ontvangt vervolgens via e-mail een bevestiging.

Check onze Facebook, Instagram en Twitter @72hrsTheHague voor meer info.  

#72TheHague