Frans de Boef

Dag Sinterklaasje,

Afgelopen drie jaar hebben we met veel succes rond het Sinterklaasfeest een online-serie opgezet over de kinderheld Frans de Boef. Duizenden views uit Den Haag, Voorburg en daarbuiten. Zelfs benoemd tot leukste Sinterklaasserie in 2018. En hoe zeer we ook van de Sint houden, hebben we besloten dat Frans de Boef dit jaar met Kerst op boevenpad gaat! Wij willen vooral leuke, gave en mooie dingen maken voor kinderen en gelukkig is de boef niet gebonden aan een seizoen. We willen positiviteit uitstralen en juist kinderen inspireren. En dat gaan we dit jaar doen met Kerst!

Dit jaar geen Pieten, maar elven en reuzen.


Kleine mensen, met grote dromen. Persoonlijke noot: oprichter Stephan Evenblij(Frans de Boef)heeft een dochter met een groeistoornis: achondroplasie. We willen aankomend project samenwerken met kleine mensen (aandacht vragen voor o.a. mensen met dwerggroei) die zich artistiek en creatief willen ontwikkelen. Zowel voor als achter de schermen. Dit willen we ook doen met de BVKM (belangenvereniging van kleine mensen) Zonder clichés te willen uitbuiten, willen we een toegankelijke voorstelling en een film maken en laten zien dat klein zijn (of juist groot) net zoveel voordelen als nadelen heeft, als mensen van “normaal” formaat. Een positieve confrontatie, die mensen moet wakker schudden en proberen de eerste indruk van uiterlijk onbelangrijk te maken. Dit jaar vragen ook subsidie aan, maar doen we geen crowdfundig meer. Dit vergt teveel tijd en energie en die kunnen we beter stoppen in een mooi project!


Dit jaar vertellen we het verhaal vanuit een meisje (Eefje) die zich afvraagt hoe die oude Kerstman toch al die cadeautjes rondbrengt zonder Pieten of hulp. Door een wonder komt ze daar sneller achter dan had verwacht. De tot nu toe onzichtbare “helpers” van de Kerstman, vragen het meisje of ze de elven en de Kerstman wil helpen. Er gaat een nieuwe grote kleine wereld voor haar open! Een frisse nieuwe start voor deze Frans de Boef! Wij zullen met hart en ziel werken aan dit mooie, nieuwe, doch nostalgische sprookje.